Smart kódolvasók - Machine Vision

ID sorozat: Tökéletes megoldás a komplex kódolvasási helyzetekre

HÁTTÉR

A vonalkód információhordozó. Tartalmazhatja a gyártó országot, a gyártót, az árucikk nevét, a könyv besorolási számát, az expressz eredetét és rendeltetési helyét, a kategóriát, a gyártás dátumát stb. Általánosságban elmondható, hogy a kapcsolódó információkat tartalmazó vonalkód hozzárendelése minden egyes termékhez egyetemes módszer a nyomkövetés és a minőségirányítás megvalósításához a modern feldolgozóiparban.


Ez a tendencia, hogy a vonalkódok egyre kisebbek lesznek, miközben gazdagabbak az információtárolásban, ami megköveteli a vonalkód-olvasók nagyobb feldolgozási képességét. Emellett egyes iparágakban a vonalkódokat közvetlenül meg lehet jelölni tárgyakra, például a gépjárműipar fém alkatrészeire vagy a fogyasztói elektronikai iparban a nyomtatott áramkörökre. Ilyen esetekben robusztusabb kódolvasási teljesítményre van szükség, hogy elkerülhető legyen a felületre visszatükröződés vagy a szabálytalan tárgy alakja által okozott torzítás.

ALKALMAZÁS

Az ID sorozat intelligens kódolvasóit úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az iparágak eltérő igényeinek. A mély tanulási és az önállóan kidolgozott nagy teljesítményű algoritmusokkal az ID sorozat könnyen kezelheti a vonalkódokat olyan összetett helyzetekben, mint a filmmel történő lefedés, gyenge nyomtatási minőség, fényvisszaverő felület, alacsony kontrasztú háttér stb. 
Az ID3000 és az ID5000 modulárisan cserélhető optikával és világítással rendelkeznek, mely ipari kódolvasási alkalmazások közkedveltek a különféle típusú gyártósorokon.

KÓDOLVASÁS AZ AUTÓIPARBAN

 

A modern autóipar egyre nagyobb figyelmet szent az autók minőségének és biztonságának.

 

A termék minőségének és biztonságának garantálása kulcsfontosságú, hogy a gyártás és összeszerelés során különféle alkatrészek sorozatszámát, gyártási tételét, gyártási dátumát és egyéb információit teljeskörűen rögzítsék és mindezt pontosan. 


A nyomon követhetőség érdekében az adatmátrix-kódokat gyakran közvetlenül lézerrel nyomtatják olyan kulcsfontosságú elemekre, mint a motorblokkok, az összekötő rudakra és a tengelykapcsolókra.  

A kód kontrasztja azonban általában gyenge, és az alkatrészek felületeit néha olaj borítja.

 

A mélyreható kódolvasási algoritmusok segítségével az ID3000 és ID5000 könnyen kezelheti a foltot, hibát, alacsony kontrasztot és egyéb zavarokat.

Ugyanakkor a négyirányú, egymástól függetlenül vezérelhető lámpák rugalmasabb megközelítést biztosítanak a fém tükrözésének kiküszöbölésére.

Copyright © 2021 RIEL Elektronikai Kft. - Minden jog fenntartva